Široká škála zdravotných potrieb a výrobkov pre zdravie, rýchle dodanie

V ponuke e-shopu nájdete viac ako 2000 produktov, ktoré neustále aktualizujeme a rozširujeme. Množstvo produktov máme skladom, a preto vám ich vieme rýchlo doručiť. Doručujeme aj v sobotu!

Spoľahlivosť a kvalita

Nadviazali sme silné partnerstvá s výrobcami a dodávateľmi výrobkov. Všetky výrobky sú certifikované a spĺňajú najprísnejšie normy a štandardy.

Odborné poradenstvo a pomoc pri výbere

Naši pracovníci majú dlhoročné skúsenosti, neustále sa vzdelávajú a profesionálne vám pomôžu pri výbere a poradenstve.

Zdravotné pomôcky aj na lekársky poukaz

Cez naše kamenné predajne zasielame takmer všetky zdravotné pomôcky predpisované lekármi na lekársky poukaz. Kontaktujte nás.

Rýchle vybavenie reklamácií

V prípade reklamácie Vás ako zákazníka neťaháme za nos 30 dní. Väčšinu tovaru zasielame obratom na výmenu!

Akcie, vernostný program

Denne pripravujeme pre vás akcie a zľavy, aby ste ušetrili. Stálych registrovaných zákazníkov za každý nákup odmeňujeme.
Novinka: Zaregistrujte sa u nás a získajte od nás na začiatok až 49 vernostných bodov!

Využívajte množstvo výhod na jednom mieste! (kliknite pre viac informácií)

Ručne vyrábaný 100% tekvicový olej


Naša cena:
7,80€
Výmena za Vaše body:
299 b

Tekvicový olej je vyrobený podľa tradičnej slovinskej receptúry, nefiltrovaný. Pochádza z oblasti rieky Mura v Slovinsku.

Olej sa vyrába z tekvicových semien pestovaných v malozlievskom chotári. Táto oblasť sa vyznačuje úrodnou hnedozemnou pôdou. Práve tento typ pôdy a teplá klimatická oblasť s dostatkom slnečného svitu sú zárukou vysokej kvality tekvicových semien. Malozlievska pôda dodáva inak zelenému oleju jemné hnedo-oranžové sfarbenie, čím ho odlišuje od iných tekvicových olejov.

 

Olej je vďaka intenzívnej chuti pražených orieškov a semiačok tekvíc mimoriadne vhodný do šalátov a na dochutenie jedál studenej a teplej kuchyne, ako aj na priamy konzum.

 

Olej z tekvicových jadierok obsahuje:

  • vitamíny: A, B1, B2, B6 a E
  • minerály: zinok, draslík, fosfor, železo, mangán, zinok, selén
  • omega 3 a 6 nenasýtené mastné kyseliny
  • antioxidanty

 
Tekvicový olej pomáha pri ťažkostiach: 

  • s prostatou
  • pri problémoch so štítnou žľazou
  • vysokom krvnom tlaku
  • vysokom cholesterole
  • kardiovaskulárnych problémoch
  • ateroskleróze
  • lámavých nechtoch a vypadávaní vlasov
  • zlom stave pokožky
  • zápaloch močového ústrojenstva
  • zlepšovaní pamäti
  • nervozite a podráždenosti

 

1-2 polievkové lyžice denne dospelí, aspoň 1 čajová lyžička denne deti.

 

Zloženie a výroba:

Energia: 3382 kJ/823 kcal

Tuky: 91g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 18g

Sacharidy: 0g

z toho cukry: 0g

Bielkoviny: 0g

Soľ: 0g

  

Bez pridaných chemických a konzervačných látok a farbív. Skladujte v suchu, chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v chlade.

 

Krajina pôvodu: Slovinsko

Objem: 250 ml

 

Postup výroby tohto tekvicového oleja:

 

Prvou fázou je ručné triedenie tekvíc a začína v už počas zberu.

Semiačka zo starostlivo vytriedených tekvíc sa ako prvé zbavujú čiastočiek dužiny, potom sa premyjú vodou a následne putujú do sušiarne, kde sa musia čo najrýchlejšie vysušiť.

Nasleduje ďalší dôležitý krok - vizuálna kontrola kvality semiačok. Tieto musia byť dobre vysušené, nesmú javiť známky rôznych vád, ako sú plieseň, presušenie alebo zvýšená vlhkosť, nedostatočné zbavenie nečistôt a iné.

Zdravé a nepoškodené semiačka sa zomelú na múku, ku ktorej sa pridáva soľ. Následne sa všetko zmieša s malým obsahom vody.

Teraz sa môže začať fáza šetrného praženia. Šetrného preto, aby si olej zachoval svoju nezameniteľnú farbu, chuť, konzistenciu, arómu a aby sa v oleji zachovali všetky pre organizmus prospešné látky. Pražením sa zo semiačok odparuje prebytočná vlhkosť a celá zmes dostáva typickú arómu tekvicového oleja. Celý tento proces sa robí ručne za prítomnosti skúseného pražiara, ktorý počas celého procesu praženia kontroluje stav zmesi. Semiačka sa nesmú pripáliť a je potrebné presne odhadnúť, kedy je zmes už pripravená k samotnému lisovaniu. Toto sa dá len na základe dlhoročných skúseností pražiara.

 Po ukončení praženia zmes putuje do lisu, kde sa pomalým zvyšovaním tlaku rodí olej tmavozelenej farby a nezameniteľnej arómy.

Zdieľajte

Tento produkt je zaradený v následujúcich kategóriách: